این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

گزارش برگزاری نشست تخصصی


ارسال شده در تاریخ :
گزارش برگزاری نشست تخصصی

نشست علمی بررسی دیدگاه تمدنی امامین انقلاب با تاکید بر تقریب مذاهب اسلامی با ارائه حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی سیفایی مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی به همت گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام برگزار شد.


نشست علمی بررسی دیدگاه تمدنی امامین انقلاب با تاکید بر تقریب مذاهب اسلامی با ارائه حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی سیفایی مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی به همت گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام برگزار شد.
 
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی سیفایی در نشست علمی بررسی دیدگاه تمدنی امامین انقلاب با تاکید بر تقریب مذاهب اسلامی که در سالن اجتماعات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام برگزار شد، از یک بحران جدی‌ درباره مسائل اساسی و بنیادین انقلاب سخن گفت و اظهار داشت: دشمنان دین خدا که در از بین بردن تمام دین ناتوان هستند، تلاش خود را بر حفظ صورت اما از بین بردن سیرت انقلاب قرار داده‌اند که یکی از این موارد موضوع وحدت است.
 
وی در ادامه به تبیین منظومه فکری امامین انقلاب درباره موضوع وحدت پرداخت و گفت: برای پرداختن به مسئله وحدت نباید از خود وحدت شروع کرد، بلکه مسئله وحدت باید در ساختار منظومه‌ای تفکر انقلاب اسلامی فهمیده شود نه وحدت به ما هو وحدت؛ منظومه بنیادین این است که ما در انقلاب اسلامی از آن باور بنیادین که توحید است آغاز کنیم.
 
مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه توحید در انقلاب اسلامی از یک ذهنیت آخرت‌ساز صرف و انتزاعی به یک حقیقت منسجم جامعه‌ساز تبدیل شد، خاطرنشان کرد: اگر مسئله وحدت از توحید آغاز نشود، دچار سطحی‌نگری شده‌ایم، چراکه همه دعواها بر سر مسئله توحید است و اینکه همه عالم باید بنده خدا باشند و برده غیرخدا نباشند و هیچ قدرتی بر عالم جز قدرت ذات احدی نباید حاکم باشد.
 
وی افزود: حضرت امام راحل در انقلاب اسلامی یک حقیقت مترقی اصیل از توحید در اسلام و مکتب اهل بیت علیهم‌السلام و یک افق جدیدی را در جهانی که اسلام هم بازیچه دشمنان شده بود به میدان آورد.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین سیفایی با بیان اینکه توحید در منظومه فکری امامین انقلاب دارای دو بُعد مجاهدت برای تحقق کلمةالله و مبارزه با طواغیت به عنوان دشمنان اساسی تحقق توحید در عالم است، گفت: در توحید انقلاب اسلامی تحقق عینی «لا اله الا الله» با همه حقیقت وجودی مقصد نظر است و حصار «لا اله الا الله» حصار حاکمیت توحیدی است و نمی‌توان گفت «لا اله الا الله» و ذیل طاغوت زندگی کرد.
 
وی با بیان اینکه کلمه «لا اله الا الله» تنها اثبات وجود خدا نیست بلکه نفی شریک از وجود خدای متعال است که همه نظم‌های شرک‌آلود عالم را زیر سئوال می‌‌برد، بنابراین دعوا بر سر وحدت نیست بلکه بر سر توحید است، ابراز کرد: ما در انقلاب اسلامی با نسخه امروزین اسلام ناب مواجه بودیم که وقتی دوباره به صحنه آمد و غبارها از آن زدوده شد، تنها به یک دعوت اکتفا نکرد بلکه به عینیت آن حقیقت در جامعه پرداخت.
 
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به سخنی از رهبر معظم انقلاب در تبیین مکتب امام گفت: «در انقلاب اسلامی اسلام کتاب و سنت جایگزین اسلام خرافه و بدعت، اسلام جهاد و شهادت جایگزین اسلام قعود و اسارت و ذلت، اسلام تعبد و تعقل جایگزین اسلام التقاط و جهالت، اسلام دنیا و آخرت جایگزین اسلام دنیاپرستی یا رهبانیت، اسلام علم و معرفت جایگزین اسلام تحجر و غفلت، اسلام دیانت و سیاست جایگزین اسلام بی‌بندوباری و بی‌تفاوتی، اسلام قیام و عمل جایگزین اسلام بی‌حالی و افسردگی، اسلام فرد و جامعه جایگزین اسلام تشریفاتی و بی‌خاصیت، اسلام نجات‌بخش محرومین جایگزین اسلام بازیچه دست قدرت‌ها و خلاصه اسلام ناب محمدی جایگزین اسلام آمریکایی گشته است».
 
اسلام سکولار و اسلام متحجر دو شاخصه اسلام آمریکایی
وی یکی از مهم‌ترین دعواهای اسلامی که حضرت امام به عنوان اسلام ناب معرفی کردند را مقابله با اسلام ظاهری تهی از حقیقت اسلام عنوان کرد و افزود: امام راحل دو شاخصه برای اسلام آمریکایی تبیین می‌کنند که یکی اسلام سکولار و دیگری اسلام متحجر است و جالب است در گفتمان حضرت امام این دو شاخه به یک اندازه مورد حمله قرار می‌گیرند. چون حقیقت این دو یکی است.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین سیفایی خواستار تبیین تفاوت اسلام آمریکایی و اسلام ناب توسط حوزه‌های علمیه شد و با بیان اینکه اگر می‌خواهیم مسئله وحدت در گفتمان انقلاب به درستی تبیین شود باید در این زمینه بیشتر وقت بگذاریم، گفت: اگر حساسیت به اسلام آمریکایی نباشد، چپاولگران و استعمارگران همواره و در طول تاریخ از سرگرمی جریان تحجر به ظواهر دینی بیشترین استفاده را می‌برند و همیشه سرگرم‌شدن به ظواهر دینی بهترین ابزار برای دشمنان حقیقت دین بوده است.
 
وی در ادامه گفت: امام خمینی (ره) در پیامی خطاب به مردم می‌فرمایند: «فرزندان عزیز جهادیم به تنها چیزی که باید فکر کنید به استواری پایه‌های اسلام ناب است. اسلامی که غرب و در رأس آن آمریکای جهانخوار و شرق در رأس آن شوروی جنایتکار را به خاک مذلت خواهد نشاند؛ اسلامی که پرچمداران آن پابرهنگان و مظلومین و فقرای جهانند و دشمنان آن ملحدان و کافران و سرمایه‌داران و پول‌پرستانند. اسلامی که طرفداران واقعی آن همیشه از مال و قدرت بی‌بهره بودند و دشمنان حقیقی آن زراندوزان حیله‌گر و قدرتمندان بازیگر و مقدس‌نمایان بی‌هنرند».
 
مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه وحدت در منظومه اسلام ناب، خاطرنشان کرد: اگر مسئله ما دین اسلام نبود چندان نیازی به وحدت حداقل در سطوح عالی آن نداشتیم، وحدت برای اسلام ناب است و هر اسلامی نیاز به وحدت ندارد؛ آن چیزی که در منظومه انقلاب اسلامی به عنوان وحدت گفته می‌شود برای یک سطحی از اسلام است، اسلامی که در آن مردم سالاری، اقامه دین خدا، عدالت‌طلبی و آزادی اسلامی مسئله باشد.
 
مسئله وحدت از اصول اساسی مکتب امام
وی مسئله خطر تحریف امام را یادآور شد و با اشاره به این سخن رهبر معظم انقلاب در سال 94 که فرمودند «اگر این ملت از راه امام برگردد سیلی خواهد خورد»، گفت: ملت متدین دلبسته به راه امام شاید به صورت علنی هیچ‌گاه از راه امام برنگردد اما دشمنان خدا برای اینکه بتوانند این ملت را از سیرت انقلاب برگردانند تحریف می‌کنند و حداقل ضریب مسائل را در مکتب امام تغییر می‌دهند.
 
حجت‌الاسلام سیفایی اظهار داشت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بازخوانی اصول را مانع این تحریف می‌دانند و فرمودند آن راهی که می‌تواند مانع از این تحریف شود، بازخوانی اصول است که اگر اصول را بازخوانی کنیم متشابهات را به اصول عرضه می‌کنیم و دیگر نمی‌توانند با متشابهی حقیقت اصولی مکتب امام را تحریف کنند. «امام یک اصولی دارد یک مبانی دارد و این مبانی در طول 10 سال دوران حاکمیت اسلامی و پیش از آن در طول 15 سال دوران نهضت، در بیانات گوناگون بیان شده است؛ اصول امام را در این بیانات می‌توان پیدا کرد. این اصول و خطوط را کنار هم که بگذاریم یک شاکله‌ای از امام بزرگوار تشکیل خواهد شد».
 
حضرت آقا درباره اصول مکتب امام می‌فرمایند «یکی از خطوط اصلی تفکر امام و راه امام و خط امام مسئله وحدت و توجه به توطئه‌های تفرقه‌افکن است، چه تفرقه براساس مذهب شیعه و سنی و چه تفرقه براساس قومیت‌ها. تفرقه‌افکنی یکی از سیاست‌های قطعی دشمن بود و امام بزرگوار ما از اول بر روی وحدت و اتحاد ملت یک تکیه کم‌نظیر داشت و این یکی از خطوط است و امروز ما باید این خط را دنبال کنیم».
 
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مسئله وحدت یکی از اصول اساسی مکتب امام است که باید متشابهات را به آن عرضه کرد، گفت: در نگاه امامین انقلاب دشمنی استکبار با تشیع دشمنی به خاطر مذهب نیست و استکبار با تشیع بما هو تشیع با یک مذهب دشمنی ندارد، دشمنی استکبار با حاکمیت اسلام ناب است نه با تشیع به عنوان یک مذهب. در دنیا هر جا حاکمیت اسلام مطرح می‌شود و هر جا تلاش و متشکل شدن مجاهدان اسلام مطرح می‌شود چه حماس سنی باشد و چه حزب اللهی شیعه او با آن دشمن می‌شود.
 
رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «بعضی‌ها با دولت اسلامی و حکومت اسلامی بد هستند لذا به اسلام به خاطر انگیزه سیاسی حمله می‌کنند و با تشیع بد هستند به خاطر اینکه اینجا حکومت شیعه بر سر کار است اما با تشیع فی‌نفسه کاری ندارند؛ چون این حکومت شیعه است الآن دستگاه‌های
صهیونیستی و آمریکایی اینگونه هستند، آمریکایی‌ها با اسلام به ما هو یک دین و با تشیع به ما هو یک مذهب مخالفتی ندارند، آن چیزی که برای آنها مهم است که به منافعشان ضربه می‌زند وجود یک حکومت اسلامی است».
 
تلاش دشمنان برای بدنام کردن مصلحان شیعه و سنی
وی ادامه داد: دشمنان دین خدا و قدرت‌های جهانی برای بدنام کردن مصلحان شیعه و سنی تلاش می‌کنند تا جلوی سرایت تفکر اسلام سیاسی و اسلام حاکمیتی و اسلام در قدرت را بگیرند و در این مسئله مقدس‌نماها بازوی بسیار مهمی برای آنها و ابزار بسیار مهمی به دست قدرت‌ها برای بدنام کردن مصلحین هستند.  
 
حجت‌الاسلام سیفایی با بیان اینکه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در کتاب «هم‌رزمان حسین»‌ درباره امازادگان حسنی می‌فرمایند که یکی از علت‌های تلاش تبلیغاتی دشمن برای بدنام کردن امام مجتبی علیه‌السلام این بود که امامزادگان حسنی سردمداران قیام علیه طواغیت بوده‌اند و بدنام کردن کردن سلسله حسنی از استراتژی‌های دشمن بوده است، گفت: علت اینکه برخی از رهبران نهضت‌های شبه قاره را که از رهبران مبارزه با انگلیس بودند با انگ منفور وهابیت زدند تا بدنام کنند، همین نکته است.
 
وی افتخار دنیا و آخرت را در پیروی از ذوات مقدس اهل بیت علیه‌السلام دانست و تصریح کرد: انقلاب اسلامی هیچ‌وقت شناسنامه تک‌مذهبی برای خود فراهم نکرده و نگفته که ما انقلاب شیعی، جمهوری شیعی و یا تمدن شیعی هستیم. تحلیل حضرت آقا از این مسئله آن است که شیعی نمایاندن انقلاب اسلامی برای ایزوله کردن انقلاب اسلامی بوده تا آن را در این مرزها دفع کنند و جلوی پیام نجات‌بخش انقلاب اسلامی را بگیرند. دشمن می‌خواهد میان فرقه‌های اسلامی نزاع باشد به ویژه بعد از پیروزی انقلاب دشمن خواسته است که بین ایران انقلابی و اسلامی و بقیه ملت‌ها جدایی بی‌اندازد؛ بنابراین از خدا می‌خواهند که در دنیای اسلام گفته شود اینها شیعه هستند و انقلابشان شیعی است و به سنی‌ها ربطی ندارد.
 
رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «ملت ایران از اول گفته که ما شیعه و موالیان اهل بیت علیهم‌السلام پیامبر هستیم اما این انقلاب یک انقلاب اسلامی براساس قرآن، توحید، اسلام خالص و ناب و وحدت و برادری بین همه مسلمین است،‌ این را از اول ملت ما گفتند و امام ما نیز این تفکر را فریاد کشید و بیان کرد».
 
خطر تلاش دشمن در شیعه نمایاندن انقلاب اسلامی
مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به خطر تلاش دشمن در شیعه نمایاندن انقلاب اسلامی، گفت: حضرت آقا استراتژی‌های مهمی برای تخاطب با جهان اسلام دارند و بیان می‌کنند که اگر ما انقلاب شیعی بودیم دشمن با ما کاری نداشت. «بسیاری از فشارهایی را که تحمل کردیم به خاطر بلند کردن پرچم انقلاب اسلامی، دفاع از ملت فلسطین و دفاع از مظلومان جهان اسلام بوده است».
 
در پیام قطعنامه حضرت امام آمده است «ما همه مسلمانان را به اصول تصاحب قدرت در جهان دعوت می‌کنیم؛ ایران دژ نظامی مستحکم برای همه مسلمانان آزاده دنیا است و ما فشارهای بسیاری را تحمل کردیم برای اینکه انقلاب اسلامی بر روی حقیقت انقلاب اسلامی خود باشد». حضرت آقا می‌فرمایند « اگر انقلاب ما شیعی و جدای از دنیای اسلام بود، دشمن با ما کاری نداشت».
 
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی جدی‌ترین دفاع را از فلسطین به عمل آورد، گفت: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند که سیاست استکبار خالی کردن دور شیعه است. چون شیعه آرزوی مسلمانان در طول تاریخ را عملی کرده است.
 
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمودند: «نظام ما اسلامی است یعنی متعلق به اسلام است و مورد توجه و قبول همه مسلمانان است، مخصوص یک فرقه از مسلمانان نیست. درست است که این نظام از دل معارف شیعی جوشید و به وسیله یک مرجع تقلید شیعه رهبری و هدایت شد اما نظام جمهوری اسلامی هرگز شناسنامه تک مذهبی برای خود فراهم نکرده است. به همین دلیل است که از سراسر دنیای اسلام جوانان از مذاهب مختلف اسلامی طرفدار و علاقه‌مند به این نظامند و جذابیت انقلاب در بین مسلمانان این نبوده که یک فرقه بلکه به خاطر این بوده که به نام نامی رسول بزرگوار اسلام قیام کرده است».
 
بخش دیگری از سخنان مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی به مبانی و مبادی وحدت در گفتمان امامین انقلاب اختصاص داشت که وی در این زمینه تأکید کرد: ‌مسئله وحدت خلاف آنچه برخی مطرح می‌کنند برای زمانی که جمهوری اسلامی به حکومت رسید و نیاز به وحدت داشت نبود،‌ بلکه مسئله وحدت همزاد نهضت اسلامی است و از همان روز نخستی که نهضت اسلامی شروع شد و پایه گرفت، مسئله وحدت مسئله مصلحین و رهبران این قیام بود.
 
در ادامه نشست و پس از سخنان حجت‌الاسلام سیفایی، حجت الاسلام دکتر احمد کوثری مدیر گروه علمی امت و تمدن پژوهشکده باقرالعلوم علیه‌السلام به جمع‌بندی مطالب ارائه شده پرداخت و با توجه به اهمیت موضوع گفت که این بحث ادامه دارد.
 
نشست علمی بررسی دیدگاه تمدنی امامین انقلاب با تاکید بر تقریب مذاهب اسلامی از سلسله نشست‌های همایش ملی تقریب مذاهب اسلامی و تمدن سازی نوین اسلامی در گام دوم انقلاب به شمار می‌رود که با مشارکت دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام، گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام، اداره کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی، پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه‌السلام، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مرکز فرهنگی تبلیغی ادیان و مذاهب اسلامی (مفتاح) برگزار شده است.





دریافت گواهینامه

فایل های مورد نیاز

دستور العمل مقاله فارسی
   
فونت های مورد نیاز

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.3)